Fakta-Fakta Penting:
1.Tawaran ini hanya sah untuk rakyat Malaysia, bagi jualan yang dimuktamadkan antara Januari sehingga Jun 2019 untuk projek perumahan yang diberikan diskaun sekurang-kurangnya 10% dan disahkan oleh REHDA.

2.Pengecualian duti setem ke atas surat cara pindah milik bagi pembelian rumah kediaman yang bernilai melebihi RM300,000 hingga RM2.5 juta. Pengecualian duti setem 100% diberikan terhad kepada RM1 juta pertama nilai rumah tersebut. Baki selebihnya adalah tertakluk kepada kadar 3%.

3.Kerajaan bersetuju untuk memberikan pengecualian duti setem 100% 2 ke atas perjanjian pinjaman bagi pembelian rumah kediaman bernilai melebihi RM300,000 sehingga RM2.5 juta.

4.Ini bermaksud jika seseorang membeli rumah bernilai RM500,000, duti setem ke atas perjanjian pinjaman dan surat cara pindah milik akan dikecualikan sepenuhnya. Bagi sesiapa yang membeli sebuah rumah berharga RM1.5 juta, pembeli hanya perlu membayar duti setem 3% ke atas surat cara pindah milik untuk baki RM500,000 sahaja, manakala duti setem ke atas perjanjian pinjaman dikecualikan sepenuhnya.

#malaysiahousingloan

Request A Free Quotation From Us Today

Quotation For

  • SALE AND PURCHASE AGREEMENT MALAYSIA

  • LOAN AGREEMENT MALAYSIA

  • TRANSFER OF PROPERTY MALAYSIA

  • TRANSFER OF PROPERTY BY LOVE AND AFFECTION MALAYSIA

  • AUCTION PROPERTY MALAYSIA

  • SELLER QUOTATION FOR SUB SALE PROPERTY MALAYSIA

Don’t worry, we will definitely get back to you!

FILL UP THE FORM TODAY

1 Step 1

We Will Get Back To You As Fast As Possible. Thank You.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

***( For This Moment, The Quotation Services Only Available For Property in Kuala Lumpur , Putrajaya , Cyberjaya , Selangor , Johor , Penang, Kedah , Melaka , Negeri Sembilan , Pahang & Perak )